İnternet dünyasında giderek yaygınlaşan sosyal medya, bir çok firmanın, sektörün ve markanın kullanım alanına girmiştir. Hal böyle olunca sosyal medya kullanıcılarına ulaşmak isteyen markalar, sosyal medya danışmalarından yardım almak zorundalar. Zira kitlelere ulaşmak adına profesyonel bir yardım almak başarı sağlamak için elzemdir.


Sosyal medya danışmanları, markaların kitlelere ulaşması, bilinmesini artırmak ve satış yapmasını sağlamak için çeşitli çözüm yolları bulmaktadır. Bünyelerinde bulunan tasarımcılar sayesinde hedef kitlenin ihtiyaçlarına yönelik reklamlar, tasarımlar geliştirebilirler.


Sosyal medya danışmanları, mevcut duruma daha geniş bir çerçeveden baktıkları için sosyal medyada oluşturdukları algı ile temsil ettikleri markaya bir tanıtım sağlamaktadırlar.


Bu danışmanlar donanımlı ve üretken olmalıdırlar. Çünkü sosyal medya sürekli hareketli olan bir yer. Burada dinamik bir şekilde aktif olmanız gerekir.


İyi bir analiz yeteneği olmalıdır. Yönettikleri sosyal medya hesaplarını iyi analiz edebilmelidir.

Temsil ettikleri markaların içeriklerini iyi bilemeleri ve sorulan sorulara yeterli cevap verebilmeliler.


Markaların sosyal medya hesaplarının açılması, eksik kalan noktaları belirlemeleri ve bunları gidermeleri gerekecektir. Karşılaşılacak sorunlara çözüm bulmaları için de yeterli donanıma sahip olmaları lazım.


Danışman, markanın sosyal medya hesabında hedef kitleye ulaşacak görsel ve içerik paylaşmalıdır. Bu paylaşımları yaparken hedef kitlenin ihtiyaçlarına göre hareket etmelidir.


Yapılan paylaşımların zamanını iyi ayarlamaları gerekir. Hangi zamanda ne kadar etkileşim olur? Hangi saatler arasında paylaşım yapılmalıdır? gibi soruların cevaplarını bilmeli ve bu durumu iyi analiz edip temsil ettiği markaya sunabilmelidir. Bunun yanında paylaşımın etiket sayısı, metin uzunluğu vs gibi etkenlere de dikkat etmesi elzemdir.


Temsil ettiği markanın yanında rakip firmaları da iyi analiz edebilmeli ve gerektiğinde kıyas edebilmelidir. Bu şekilde gerekli tedbirleri alıp iyileştirme sağlayabilir.





Kısacası sosyal medya danışmanı


Doğru analiz ve araştırma ile hem temsil ettiği firma hem de rakipleri hakkında bilgi sahibi olmalıdır


İçerik üretimi hakkında bilgi sahibi olmalıdır. Hedef kitleri iyi tespit etmeli ve buna göre tasarımlar ve görsel içerikler üretmelidir.


Özellikle reklam alanında doğru bir finans yönetimi yapmalı, bütçe yönetimine dikkat etmelidir. Temsil ettiği markaya zarar vermeyecek şekilde hareket edip bu yönde tedbir almalıdır.


Profesyonel bir sosyal medya danışmanlık şirketi ile çalışmak size hem zaman hem de para kazandıracaktır.