Firmaların, şirketlerin ve e-ticaret sitelerinin sosyal medya paylaşımı yaparken dikkat etmeleri gereken bazı önemli noktalar vardır. 2021 Sosyal Medya Görsel Boyutları bu yazımızın konusudur. İlgili sosyal medya platformunda yapacağınız paylaşımların boyutları farklılık gösterdiği için boyutlara uymadığınız takdirde profesyonelliğinizi kaybedebilirsiniz.


Yazımızda, Facebook ve Instagram gibi iki kullanışlı platformda paylaşımlarınızı hangi ölçülere göre yapmanız gerektiğini bulabilirsiniz.


İlk olarak Facebook uygulamasından başlayabiliriz. Facebook’ta profil fotoğrafı oluşturmak için fotoğrafınızın kare formatta çekilmiş olması gerekir. Facebook profil fotoğrafı boyutları en az 180 x 180 piksel olmalıdır.


Facebook gönderi fotoğraflarının ölçüleri genellikle kare ve dikdörtgen olarak ikiye ayrılır. Facebook dikdörtgen gönderi fotoğrafı boyutu 1200 x 630px, kare gönderi fotoğrafı boyutu 1200 x 1200px’dir.


Son zamanlarda hayatımıza giren story (hikaye) ile firmalar, etkileşimlerini arttırmakta ve takipçileriyle iletişime geçmektedir. Facebook hikâye boyutu 9:16 oranıyla uyumlu olmalıdır. Facebook hikayelerinde fotoğraf ya da video paylaşımı yapacaksınız eğer 1080 x 1920px ölçülerinde olmasına dikkat etmelisiniz.



 

Instagram profilinizde kullanacağınız profil fotoğrafının kare olmasına dikkat etmeniz gerekir. Instagram profil fotoğrafı boyutu 110 x 110px olmalı. Profil fotoğrafınızın tasarımı 1:1 kuralına uygun bir şekilde çalışılmalı.


Instagram gönderi ölçüleri 1080 x 1080 olabilir. Dilediğiniz takdirde bu piksellerin üzerinde 1200 x 1200 px olarak da gönderi boyutlarınızı ayarlayabilirsiniz.


Instagram hikâye boyutları 1080 x 1920px ölçülerindedir. Instagram hikâye oranları 9:16 oranına uygun olmalıdır. 




Bu şekilde dikkat edilerek yapılan tasarımlar paylaşım kolaylığı sağlayacak ve aynı zamanda düzgün görsellerin öne çıkmasını sağlayacaktır. Gelişi güzel olmayan ve titizlikle çalışılmış tasarımlar, profesyonelliğinizi etkileyecektir.


Sosyal Medya tasarım ve yönetimi için bizimle iletişime geçebilirsiniz.