E- Ticaret için sosyal medyanın öneminden bahsetmiştik, müşterilerinizin üye oldukları sosyal ağlara girmeli ve orada firmanız için sayfalar açmanızın sizin için sayısız faydasından söz etmiştik. Firmaların daha fazla aktif takipçiye ulaşmak için şirket bütçesinden ciddi bir meblayı sosyal ağlara ayırmalarına neden olmuştur.

Facebook stratejisti Michael Lazarow’ 10.000 takipçisinden 1.000’i aktif olan sayfa, 100.000 takipçisinden 1.000’i aktif olan sayfadan daha başarılıdır diyor. Sayfanızın fan sayısının önemini hiç bir zaman yok sayamayız fakat fanlarınız sayfanızı aktif kullanmadıkça bu adım önemini kaybetmektedir. İşte pazarlamacıların sosyal ağlarda kullanıcıları nasıl aktif şekilde fan yapabileceğinizi anlatan stratejileri;


SAYFANIZIN İÇERİĞİ
Sayfanızı müşterilerinizle daha samimi ilişkiler kurmanız için gereken bir yayın aracı olarak görmelisiniz. İçeriğinizi beğenen ve paylaşan kullanıcı sizin reklamınızı kendi çevresine yapmış olur ve böylece içeriğiniz çok fazla insana yani yeni müşterilere sahip olabilirsiniz. Yapılan araştırmalara göre sayfa takipçilerinin en çok yorum yapıp beğendiği içerikler resimlerden oluşuyor.

İLETİŞİMİ BAŞLATIN
Sayfanızın ne kadar takipçisi olduğundansa sayfanızdaki takipçilerin ne kadar aktif olduğu daha önemlidir. Takipçilerinizin birbirleriyle iletişim kurmasını sağlayın, konuştukları konunun sizin hakkınızda olmasına gerek yok sadece iletişim kurmaya başlasınlar sıra size de gelecektir.

Pampers sayfasının duvarına bir soru yazan annenin duvar yazısı bir kaç saat içerisinde 256 yorum almıştır. Dallas Cowboys taraftarlarına gelecek sezon hangi oyuncuyu kadroda görmek istediklerini sorduğunda aldığı tepki muazzam boyutlara ulaştı, neredeyse 2 milyon taraftar bu konu hakkında fikrini söyledi.


YARATICILIĞINIZI KULLANIN

Firmanızdan ilk defa alışveriş yapacak müşteriler sizin ne söylediğinizden çok daha önce sizin ürünlerinizi kullanmış kişilerin görüşlerine daha çok önem verir. Rakiplerinizden daha farklı kampanyalar veya etkinlikler yaparak müşterilerinizin markanıza olan sevgisini yansıtmaya çalışın.

Takipçilerinizin sayısı sizi başarıya bir yere kadar ulaştırır, takipçilerinizle kaliteli ilişkiler kurmalı ve kaliteden ödün vermemelisiniz.