Düğün davetiyeleri, bu özel günlerin en önemli simgelerinden biridir. Eskiden beri aile geleneklerinde “davetiyelerin saklanması” gibi bir durum söz konusuydu. Baskı ve model sınırı olan zamanlardan kalma bir alışkanlıktı. Sonraları klasik modellerin artışıyla birlikte değişen zamanla ihtiyaçlar artmış ve yeni modeller yeni tarzlar tasarlanmaya başlamıştır.


Son zamanların yükselişte olan tasarımlarından olan “illüstrasyon” davetiyeler daha fazla tercih edilir olmuştur. Bunun nedeni nedir diye soracak olursak, cevabını yazımızda bulabilirsiniz.


Illüstrasyon davetiyeler yalnızca düğünler için değil aynı zamanda sünnet, nişan, kına, nikah, doğum günü ve özel günler gibi organizasyonlar için de tercih edilmektedir. Kişiye özel tasarım olan bu davetiyelerin tasarım alanı geniştir. Tarzınıza göre ya da düşüncenize göre, sevdiğiniz bir filmin ya da müzik grubunun ya da işinizle ilgili bir konsept olmak üzere bir çok seçenek bulunmaktadır.


Bu gibi temaların dışında evlenecek çiftin fotoğraflarından oluşan bir tasarım da yapılabilir. Ki bir çok çiftin tercih ettiği konsept fotoğraf çizimi olan tasarımlardır.





Oluşturulmasını istediğiniz konsepti seçtikten sonra tasarımcıya gereken bilgileri iletip, hayalinizdeki davetiye tasarımını gerçekleştirebilirsiniz.


Fotoğraflarınızın yüksek çözünürlüklü ve net olması, yapılan çizimin size benzemesi noktasında önemlidir. Ayrıntıların dikkat çekici olması tasarım davetiyenin bir hatıra olarak saklanmasını sağlayacaktır.


Bu tarz tasarım davetiyeler sadece düğün gibi özel günler için değil aynı zamanda özel davetler, kurumsal toplantılar, yıl sonu etkinlikleri vs gibi organizasyonlar için de tercih edilebilir. Ve yapılacak tasarımlar bu konseptlere uygun olarak hazırlanır.


Illüstrasyon davetiyeler, tasarım ve konsept açısından geniş bir yelpazeye sahiptir. Bu yüzden sonra dönemde tercih edilir olmuştur.