Gerek şahıs gerekse kurumsal firmaların bulundukları yerde kendilerini göstermeleri için bir tabelaya ihtiyaçları vardır. Bu işyeri ne kadar küçük ya da büyük olursa olsun muhakkak tabelası olmak zorundadır. Sektörde çok çeşidi olmasına rağmen en çok tercih edilen genelde kutu harf tabeladır. Nedir bu kutu harf tabela diye sorulduğunda; İlgili malzemeler kullanılıp, firmalara ait logo ve isim kullanılarak makinalar ile şekillendirilip hazırlanan ışıklı veya ışıksız olabilecek tabelalardır. Görsel olarak iç ve dış mekânlara ayrı bir görsellik katar.

 

Işıklı tabela, ışıksız tabela, kutu harf tabela, totem tabela, çatı ve duvar tabelası, yönlendirme tabelaları, bayi tabelaları, neon tabela gibi birçok modelde tabelayı istenilen özelliklerde üretir. Montaj ekibi güvenli ve titiz bir çalışma ile tabelayı istenilen yere en sağlam şekliyle monte eder.

 

Özellikleri nelerdir?

Günümüz şartlarına uygun şekilde, estetik olarak görsel zenginlik katılan bu tabelalar, müşteriler tarafından oldukça ilgi çekmektedir. Klasik tabela çeşitlerinden uzak durmak istiyorsanız ya da yeni bir yer açmak istiyorsanız, kutu harf tabela seçimini doğru yaparak müşteriler tarafından dikkat çekici bir işletme olursunuz. Sıklıkla alışveriş merkezlerinde karşılaştığınız kutu harf tabelalar, müşteriyi çeken bir potansiyele sahip olması nedeniyle küçük işletmeler tarafından da tercih edilen tabela çeşididir.

 

Tabela çeşitleri ve avantajları nelerdir?

Kutu harf tabela çeşitleri; dekota kutu, plexiglas kutu, alüminyum kutu, paslanmaz krom kutu, pirinç kutu kutudur. Avantajlarını kısaca belirtelim: Öncelikle gösterişlidir. Firma ve işletmelerin dikkat çekmesini sağlar. Kullanılacak alanın dış ve iç mekânlarında güvenle kullanılabilir. İstenilen ebat ve büyüklükte hazırlanabilir. Dilerseniz tabelanızı ışıklı veya ışıksız bir şekilde yaptırabilirsiniz. Firmaların, işletmelerin isim ve logosuna göre istediğiniz renkleri tercih edebilirsiniz. Dış etkenlere karşı dayanıklıdır.

 

Alüminyum tabela modelleri isteğe göre ışıklı ya da ışıksız olarak üretilebilir. Ancak ışıklı modeller daha fazla dikkat çektiği için sıklıkla tercih edilir. Alüminyum tabela örnekleri bilgisayar ortamında üç boyutlu harflerden üretilir. Üretim yapılırken göze iyi şekilde hitap edecek, müşterilerinizin dikkatini çekecek ve sizi dışarıya en iyi şekilde yansıtacak modeller kullanılır. Alüminyum tabela kabartmalı harflerden veya kutu harflerden yapılır.


Işıklı alüminyum tabela yaptırırken de ışıkların verebileceği bir arıza durumunda değişim yapılması için kapaklı alüminyum tabelalar tercih edilmelidir. Yapılan alüminyum tabelanın yağmur suyunda akma yapmaması ve güneş ışınından solmaması  için de kaliteli malzeme kullanmak gerekir. Alüminyum tabelanın boyutu iyi belirlenmelidir. Konumlandırılacağı alanda ne çok küçük kalmalı ne de gözü yoracak düzeyde parlak ve büyük olmamalıdır. Bunun için de tabelanın konulacağı bölgenin ölçümü çok iyi yapılmalıdır.




 

Krom kutu harf tabela ürünleri bulunduğu alandan her açıdan gözüken şık bir görünüme sahip modeldir. Farkındalığı artıran üst düzey sistemler olarak tercih edilen başarılı krom harf tabela modelleri en şık ve tarz ürünlerdir. Krom asla paslanmaz ve dışarda tüm olumsuz durumlara ve hava koşullarına dayanıklı ekonomik bir tabela modeli olmasından dolayı çok tercih ediliyor. Krom kutu harf tabela istediğiniz takdirde içerisine led ışıklar yerleştirme yapılarak ışıklı tabela olarak tercih edilebilir. Kullanım açısından uzun ömürlü ürünler olarak en çok talep gören modellerdir.





 

 

Pleksi kutu harf tabela modelleri öncelikle aynalı bir canlı görüntüye sahip olmasından dolayı işyeri sahipleri tarafından yoğun ilgi görüyor. Kurulumu ve montajı kısa süren şık bir tasarıma sahip modeller olarak çevre dostu malzemeden üretilir. Dayanıklı ve uzun ömürlü olmasından dolayı dışarıda yıllarca kullanma uygundur. İçerisine led ışıklar yerleştirme yapılarak ışıklı tabela modelini tercih edebilirsiniz. Kullanışlı ve pratik bir ürün olarak biliniyor.

 

Renkli tasarımlar için tercih edilebilir. Emlak ofisleri, inşaat sektöründe, otomotiv, çiçekçi, mağazalar, cafeler, restaurantlar, eğlence mekânları, yazlık mekânlar, kuyumcu, eczane, özel muayene gibi birçok alanda kullanıma uygun ürünlerdir. Kullanılacak alana ve yapılan mesleğe göre tabela modelleri çalışmaları ve renkleri değişkendir. Size en uygun pleksi tabela tasarımını tercih ederek iş yeriniz için yaptırabilirsiniz.




Neon kelime anlamı bükülmüş floresan anlamına gelir; özel üretilmiş ateşte ısıtılarak şekil alabilen, küçük cam borular kullanılarak tasarlanan bir reklam malzemesi türüdür. Neon Tabela yapımında dikkat edilmesi gereken ve ince işçilik isteyen yapıda oldukları için bu alanda profesyonel olmuş kişiler tarafından yapılabilmektedir. Görseli kuvvetli ve cezbedicidir. Neon tabelalar hemen hemen her renkte üretilebilir. Genel olarak bar, restoran, eğlence merkezleri gibi yerler için oldukça uygundur. Dış cephede ki neon tabela trafoları tehlikeye daha açık oldukları için yağmur gibi etkenlerden korumak maksadı ile izolasyona ihtiyaç duymaktadırlar. Neon tabela özellikleri bakımından birçok tabela çeşidine göre büyük avantajlar sağlar. Özellikle estetik ve görünüş bakımından neon tabela çok daha dikkat çekicidir.





Açık alanlarda, şehirlerarası yollarda, büyük cadde ve sokaklarda reklam amacıyla tasarlanan ve kullanılan totem tabelalar, işyeri, dükkân, mağaza ve alışveriş merkezleri gibi yerlerin o bölgeden geçen insanlar tarafından fark edilmesini sağlayan önemli reklam görseller olmaktadır.

Reklam için etkili ve tercih edilen bir yöntem totem tabelalar, kanunen belirlenen bir büyüklük kriterinin olmamasından dolayı istenilen ölçü ve teknikte uygulanmaktadır. Işıklı ya da ışıksız olarak tasarlanan totem tabelalarında aydınlatma için led teknolojisi ve floresan lamba ve ampulden faydalanılmaktadır. Montajı yapılacak totem tabelanın direk veya beton ile güçlendirilerek sabitlenmesi, tehlikeli bir durumun meydana gelmesini önlemek açısından büyük önem arz etmektedir. Vinil Germe Tabela, Profil Tabela, Çelik Saç Tabela, Alüminyum Tabela, Kompozit Tabela, Likit Tabela, Tek Ayaklı Tabela ve Çift Ayaklı Tabela çeşitleriyle totem tabela, isteğe bağlı olarak uygulanmaktadır.