Yaşadığımız çevrede veya Dünya genelinde yaşayan insanları ve hepsinin birbirinden farklı kimlikleri olduğunu biliyoruz. Hepsinin yaşam şekli, kılık kıyafetleri, saçı, göz rengi kısacası görünüşleri birbirinden farklı. Ve hepsi farklı olmak veya dikkat çekmek için bir şeyler yaparlar. Ve belki böylece yeni insanları tanıma onlarla iletişime geçme adına bir adım olmuş olur.

Reklam sektöründe de Kurumsal Kimlik dediğimiz şeyde aslında buna benzer. Bir kuruluşun ya da firmanın, içinde bulunduğu piyasada diğerlerinden farklı olduğunu göstermek için bir takım belirgin davranışlar sergilemesi gerekir. Bunun içinde kendi kurumsal kimliğini yansıtmak adına çalışmalar başlatır. Peki nedir bu özellikler?


1- Kurumsal Kimliğinizi yansıtacak bir Logo ve bu logoyu tamamlayacak bir Slogana ihtiyacınız olacak. Bu iki öğe, kurumsal kimliğinizi oluşturmada en önemli unsurlardır. Zira iyi çizilmiş bir logo firmanızın direkt olarak yüzü olacaktır. Akılda kalıcı, kolay ve anlaşılabilir olan bir logo insanlar tarafından çabuk benimsenecektir. Ve sonrasında bir kaç kelimeyi geçmeyecek bir reklam sloganı ile de pekiştirmiş olacaksınız. 

2- Kurumsal kimliğinizi yansıtan bir Renk bulmanız elzemdir. Firmanızı yansıtacak ya da müşterilerinize sunduğunuz iş ile alakalı bir renk kullanmak etkili olacaktır. Kullanacağınız Web Sitesi, Kartvizit, Resmi Evrak ve tüm baskı işlerinizde sizin yansımanız olacak bir renk kullandığınızda akılda kalıcı olacaktır. Kurumsal renginiz müşterilerinize vermek istediğiniz mesajı ve duyguyu yansıtacaktır.

3- Kurumsal kimliğinizi ortaya koyacak, logonuzda ve tüm yazınsal bilgilerde kullanacağınız bir Font seçimi çok önemlidir. Zira yazı fontu da tıpkı renk gibi kurumsal kimliğinizin bir yansıması olacaktır. Okunaklı, gözü fazla yormayacak ve sade bir yazı fontu seçmek her zaman avantajlıdır.

4- Kurumsal kimliğinizi oluşturan tüm ögelerin ve bilgilerin bulunduğu bir kitapçık olmalıdır. Bu sayede kimliğinizin korunması ve çalışmalarda kullanılması için fayda sağlayacaktır. 

Kurumsal kimlik muhteviyatında olması gerekenler

- Logo Tasarımı

- Kartvizit Tasarımı

- Antetli Kağıt

- Diplomat Zarfı

- Cepli Dosya

- Kaşe

Bunların yanında, promosyon ürünleri için tasarımlar, sosyal medya ve e-mail için tasarımlar, reklam görselleri giydirmeleri için tasarımlar ve benzeri tüm reklam materyallerinin tasarımları da kurumsal kimlik içine dahil edilebilir. Ve bu saydıklarımız ile sınırlı değildir. İhtiyaçlarınıza göre bu seçenekler çoğaltılabilir. 

Sizde firmanızın kurumsal kimliğini oluşturmak istiyorsanız bizimle 0552 500 00 13 numaramızdan iletişime geçebilirsiniz. Size özel ve sizi yansıtacak bir logo tasarımı ile başlayabiliriz.